Apărătorii eutanasiei impun legalizarea “noului totalitarism” în societate, consideră Patriarhia de la Moscova

Biserica Ortodoxă Rusă ia poziţie împotriva eutanasiei, care este “o formă de sinucidere.”

“Sugerarea legalizării eutanasiei ne îndepărtează de libertate. E ciudat să văd astfel de apeluri la noile forme de totalitarism, de impunere a unei noi atitudini ca nouă formă de suicid, la nivel legislativ, din partea unor apărători ai drepturilor omului”, a declarat Secretarul Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei de la Moscova, pr. Gheorghi Riabic, Interfax.

Acesta crede că apărătorii eutanasiei “împing persoana să se sinucidă”, atunci când nu-şi poate exprima liberul arbitru. Potrivit pr. Gheorghi, odată ce Biserica nu acceptă eutanasia şi consideră că este “o formă de sinucidere”, înseamnă că aceasta “exprimă un mai mare respect faţă de libertatea omului decât nişte avocaţi pentru drepturile omului, care cer legislativului permisiunea pentru această acţiune”.

“În cazul în care dreptul la eutanasie este asigurat, se vor impune anumite restricţii asupra societăţii. De exemplu, medicii vor fi obligaţi să o facă în conformitate cu legea, chiar dacă ei nu doresc asta. În afară de aceasta, dacă vom aduce această problemă în sfera juridică, provocăm tendiţa sinuciderilor în societate”, a spus acesta.

El a îndemnat să ne amintim faptul că “Biserica a fost întotdeauna împotriva promovării oricărui rău sau păcat şi problema păstrării vieţii omeneşti nu ar trebui să fie soluţionată în domeniul juridic ci în conştiinţa fiecărei persoane.”

“Astfel, vom asigura mai multă libertate unei persoane decât ni se sugerează de către apărătorii drepturilor omului”, consideră reprezentantul Patriarhiei de la Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.