Pr. Arsenie Papacioc, inmormantat in Manastirea Techirghiol

inmormantarea pr arsenie papacioc    Credincioşi şi preoţi veniţi din toată ţară, împreună cu monahiile din obştea Mănăstirii ‘Sfânta Maria’-Techirghiol l-au condus astăzi, 21 iulie 2011, pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, cel care le-a fost duhovnic şi părinte timp de 35 de ani.
 

  Programul a început de la ora 7:00, cu scoaterea sicriului în care s-a aflat trupul neînsufleţit al părintelui din paraclisul de la demisolul bisericii mari şi depunerea lui pe scena special amenajată în vecinătatea bisericuţei din lemn a mănăstirii.
 

  Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de ierarhi şi preoţi, începând cu ora 10:00. Ierarhii slujitori au fost Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, iar la finalul Sfintei Slujbe fiecare ierarh a evocat memoria Părintelui Arsenie.
În continuare a urmat slujba înmormântării, iar Părintele Arsenie Papacioc a fost depus în mormântul pregătit în curtea Mănăstirii. (Centrul de Presa al Patriarhiei Romane)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.