(VIDEO) Episcopul Richard Williamson isi primeste pedeapsa

Richard Williamson Un episcop catolic a pierde recursul in procesul deschis pe marginea comentariilor acestuia privind Holocaustul.

Un episcop catolic britanic schismatic, care a declarat că nu îi crede pe cei care susţin că Holocaustul ar fi adus suferinţă unui număr de 6 milioane de evrei, se confruntă cu plata unei amenzi de 6.500 de euro (9.110 dolari SUA).

Pedeapsa i-a fost atribuită pentru “incitare”, a decis o Curte de Apel germană, în urmă cu câteva zile.

Map picture

Amenda aplicată Episcopului Richard Williamson este mai mică decât cea solicitată iniţial de către procurori, de 12.000 de euro, şi chiar decât cea de 10.000 de euro, hotărâtă în acelaşi caz, de o instanţă anterioară, în 2010.

Cu toate acestea, recursul a însemnat o pierdere pentru partea apărării, care a insistat în mod repetat ca Williamson, în vârstă de 71 de ani, să fie achitat, intrucat nu cunostea urmarile pe care le vor avea comentariile sale, facute in timpul unei filmari suedeze, in Germania, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.