Peşte culegume
Meniu pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 10 min
Timp de coacere: 30 – 40 minAveţi nevoie de:– 1 peşte de 1,5 kg , de preferat proaspăt şi de apă dulce
– 400 g amestec de legume fierte, combinate după gust: mazăre, morcov, conopidă, fasole verde, ţelină, praz etc. sau puteţi alege varianta confortabilă de amestec congelat de legume
– 5 căţei de usturoi
– verdeaţă
– 2 linguri cu bulion
– 3 linguri cu ulei
– 1 lingură cu făină
– sare, piper, 1 frunză de dafin, puţin cimbru
– 2 – 3 căni cu apă
Preparare: Curăţaţi şi spălaţi peştele şi aşezaţi-l într-o tavă unsă cu ulei. Aranjaţi în jurul lui amestecul de legume fierte, puneţi 2 – 3 căni cu apă (să fie peştele uşor acoperit), presăraţi sare, piper şi introduceţi-l la cuptor la foc mediu.
După 20 – 30 min, când peştele este aproape gata, pregătiţi un rântaş, astfel: încălziţi într-o tigaie uleiul, adăugaţi apoi bulionul amestecând continuu, usturoiul pisat, frunza de dafin şi cimbrul, presăraţi făina şi, imediat ce s-a îngroşat, turnaţi-l peste peşte. Lăsaţi-l la cuptor încă 10 min. După ce se răceşte puţin, tăiaţi peştele în bucăţi şi presăraţi verdeaţă pe deasupra.
Se poate servi cu garnitură de salată sau cu mămăligă. Pentru ornare aşezaţi pe farfurie 2 – 3 frunze de salată verde, puneţi deasupra o bucată de peşte şi 2 – 3 linguri de sos cu legume şi 1 – 2 feliuţe de lămâie.
– conf. Platforma 1 LacasuriOrtodoxe @KSLCatalin_int-act.18.04.8 Bucuresti/ Media Gallery (Chronicles) 1Rdp3. Traditional