Infiintarea unei manastiri ortodoxe in provincia Ratchaburi – Thailanda – o tara in care Ortodoxia nu e recunoscuta inca oficial

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a sprijinit propunerea unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Thailanda, Arhimandritul Oleg Cherepanin, de a infiinta o Sfanta Manastire Ortodoxa, inchinata Adormirii Maicii Domnului, de calugari, in provincia Ratchaburi, unde sunt aproape finalizate deja o biserica cu acelasi hram, chiliile si cateva anexe – dupa cum ne informeaza reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse in Thailanda.

©Un articol realizat si redactat: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


In legatura cu acest lucru, si pentru a incuraja demararea rapida a slujbelor religioase, capul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a binecuvantat pe parintele Oleg sa oficieze slujba de sfintire mica a Bisericii Adormirii Maicii Domnului din Ratchaburi.

Tarnosirea mare a Bisericii Adormirii Maicii Domnului va avea loc odata cu tarnosirea Bisericii Sfanta Treime din Phuket, la finalizarea constructiei sale (estimata in anul 2011).

Arhimandritul Oleg (Cherepanin) a fost binecuvantat sa inceapa lucrul la organizarea unei comunitati monastice pentru noua manastire, prezentand o lista cu candidatii, Secretariatului General al Patriarhiei Moscovei pentru institutii straine.

in legatura cu planificata deschidere a Manastirii Adormirii Maicii Domnului, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse din Thailanda si ai Fundatiei pentru Biserica Ortodoxa din Thailanda, au specificat ca posibila acceptarea tuturor barbatilor, cu varste de peste 21 de ani, crestin-ortodocsi de orice nationalitate, care isi doresc sa respecte o viata monahala, inceputa ca frati de manastire.

Biserica Rusa a fost inregistrata oficial in aceasta tara, recent. inregistrarea Ortodoxiei in lista religiilor recunoscute oficial in Thailanda nu este posibila deocamdata, pentru ca este ncesar sa existe nu mai putin de 5.000 de credinciosi printre bastinasi, care sa declare ca apartin acestei confesiuni, in timpul recensamantului national ce are loc extrem de rar si neregulat. Din acest motiv inregistrarea a avut loc in cadrul fundatiei "Biserica Ortodoxa in Tailanda".

Din comitetul fundatiei fac parte tailandezi convertiti la ortodoxie, care au primit botezul la Biserica "Sf. Nicolae" din Bangkok, ce tine de Patriarhia Rusa. Primul tailandez care a devenit ortodox, este Danaya Vanna (actualmente Diaconul Daniil), in 2008 el a absolvit Seminarul Teologic din Sankt Petersburg.

Contact: Representation of The Russian Orthodox Church in Thailand / 19 Sukhothai Soi 3, Sukhothai Road, Dusit, 10300, Bangkok, Thailand.
articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.