O macara de 500 tone, din Romania, va monta turlele Catedralei Episcopale Sf. Apostoli Petru si Pavel din Republica Moldova. Cruci unicat in lume…

O macara de 500 tone, din Romania, va monta turlele Catedralei Episcopale Sf. Apostoli Petru si Pavel din Republica Moldova (Manastirea Sfanta Cuvioasa Parascheva – Hancu) . Cruci unicat in lume…

Sambata, in data de 5 iunie 2010 pe Catedrala Episcopala ce poarta hramul „Sfintilor Apostoli Petru si Pavel”, din Complexul monahal al Manastirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Hancu, vor fi instalate turlele ce vor fi ridicate de o macara de mare tonaj.


Dupa indelungi tratative, in sfarsit, s-a reusit gasirea si aducerea din Romania a unei macarale de 500 tone destinata special lucrarilor de acest tip.

Duminica, pe data de 6 iunie 2010, dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie (care se va oficia incepand cu ora 8.00) se va savarsi sfintirea Crucilor care mai apoi vor fi ridicate pe cupolele instalate anterior.

Pentru conformitate: Piatra de temelie a Soborului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a fost pusa in anul 2000, mesterii care au executat constructia cupolelor au fost invitati special pentru aceasta din Ucraina, de unde a fost adus si cuprul pentru acoperirea acestora.

Cea mai mare cupola are greutatea de 30 tone. Crucile, care vor fi instalate in ziua de Duminica, reprezinta un unicat in intreaga lume.

In data de 4 iunie 2010, la Manastirea Sfintei Cuvioase Parascheva au venit cele 7 parti ale macaralei care va ridica cupolele deasupra Catedralei Episcopala cu hramul in cinstea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Aceasta macara a fost adusa din orasul Timisoara si are greutatea de baza de 96 tone, lungimea macaralei este de 22 metri iar a bratului acesteia de 66 metri.

Manastirea Hancu – Mitropolia Republicii Moldova

©Articol si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.