Manastirea Cernica, de langa Bucuresti, are un nou staret: Pr. Protos. Maxim Badoiu, venit tot din zona Moldovei (Manastirea Bogdana – Suceava)

Manastirea Cernica, de langa Bucuresti, are un nou staret: Pr. Protos. Maxim Badoiu

Manastirea Cernica are, incepand din data de 1 iunie 2010, un nou staret: parintele protosinghel Maxim Badoiu,instalat in cadrul Sfintei Liturghii, in ziua de duminica 30 mai.

Parintele protosinghel Maxim Badoiu s-a nascut in 9 noiembrie 1953, in satul Cotesti, comuna Godeni, jud. Arges.


in anul 1988, a absolvit Seminarul teologic din Bucuresti, iar in anul 2003 a absolvit Facultatea de Teologie din Targoviste. A intrat in monahism in 8 decembrie 1984, in obstea Manastirii Cernica si a fost hirotonit intru preot pe 28 ianuarie 1990. intre anii 1990 si 1992, a fost staret al Schitului ‘Ciocanu’, din comuna Boghe de Jos, judetul Arges, iar in anul 1993 a fost hirotonit intru protosinghel de catre inaltpreasfintitul Vasile, arhiepiscopul Targovistei. Timp de 17 ani a fost staret al Manastirii Pestera Ialomitei, din judetul Dambovita, dupa care a fost, timp de cateva luni, preot slujitor la Manastirea Bogdana, judetul Suceava. incepand cu 1 septembrie 2009, a revenit in obstea Manastirii Cernica, functionand ca administrator la Centrul social cultural ‘Sfantul Calinic de la Cernica’.

Ca staret, si-a propus intensificarea vietii duhovnicesti a manastirii, dar si reorganizarea activitatii administrativ-gospodaresti. Un prim proiect administrativ vizeaza finalizarea lucrarilor de reconstructie in forma initiala a Bisericii ‘Sfantul Ier. Nicolae din Ostrov’ si refacerea acoperisului Bisericii ‘Sfantul Gheorghe’, informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

©Redactor Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian