Centru Social pentru persoane varstnice la Manastirea Delta Neajlovului in parteneriat cu Episcopia Catolica de Chiavari Italia

Centru Social pentru persoane varstnice la Manastirea Delta Neajlovului in parteneriat cu Episcopiei Catolice de Chiavari Italia

in perioada 3 – 7 mai 2010 , o delegatie compusa din directorii centrelor sociale „Villaggio del Ragazzo", „Centro Benedetto Acquarone", „Centro di San Salvatore di Cogorne" din cadrul Episcopiei de Chiavari – Italia s-au deplasat la Giurgiu in vederea initierii unui proiect social in parteneriat cu Episcopia Giurgiului.


Delegatia din Italia a vizitat Asezamantul Social Gradina Maicii Domnului si Casa Protejata Nifon Mitropolitul de la Letca Noua, Asezamantul Social Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Localitatea Slobozia si Cabinetul Medical Sf. Ioan Rusul al Episcopiei Giurgiului.

Proiectul social european ce se doreste a fi implementat vizeaza asistenta sociala a persoanelor varstnice precum si pregatirea de personal specializat in furnizarea de servicii sociale si se desfasoara in colaborare cu Episcopia Giurgiului si Consiliul Judetean Giurgiu.

Parteneriatul social initiat de cele doua episcopii are ca grup tinta persoane varstnice defavorizate din cuprinsul judetului Giurgiu.

in acest sens, in perioada imediat urmatoare, Episcopia Giurgiului intentioneaza sa infiinteze un Centru Social pentru persoane varstnice la Manastirea Delta Neajlovului, care sa functioneze in colaborare si dupa modelul Centrelor sociale ale Episcopiei Catolice de Chiavari.

EPISCOPIA GIURGIULUI

©Redactare: TEO-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.