11 aprilie 2010, Liturghie Arhiereasca la Manastirea Sfintii Voievozi – Slobozia

11 aprilie 2010 – Liturghie arhiereasca la Manastirea „Sfintii Voievozi” – Slobozia

Duminica, 11 aprilie 2010, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie la Manastrirea „Sfintii Voievozi” din Slobozia, impreuna cu un sobor de 26 preoti, ieromonahi si diaconi.
in timpul slujbei Preasfintia Sa a savarsit hirotonia intru preot a preacucernicului diacon Tilica Ionut Catalin si in diacon a tanarului Comsa Nicolae.


Saptamana Luminata, care este o perioada de intensa proslavire a invierii, se incheie astazi, cu Duminica Tomii, o zi care are o invatatura speciala despre credinta.

in cuvantul tinut dupa pericopa Evanghelica, Preasfintitul Vincentiu a vorbit despre puterea credintei izvorata din minunea invierii Mantuitorului Iisus Hristos, despre marturisirea de credinta a apostolului Toma „Domnul meu si Dumnezeul meu” si despre valoarea acestei marturisiri pentru crestinul de azi.

in aceste zile Manastirea „Sfintii Voievozi” din Slobozia este gazda raclei cu Sfinte Moaste aduse de la Iasi de o delegatie a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Sfintele odoare se vor intoarce luni dimineata la Catedrala din Iasi.

stiri din Episcopia Sloboziei si Calarasilor

©redactor Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.