Programul vizitei de 3 zile, efectuate de Patriarhul Kirill al Rusiei, in Armenia

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii viziteaza Armenia in perioada 16 –18 martie 2010, la invitatia Catolicosului Karekin al II-lea al intregii Armenii.

Vizita a inceput cu o excursie la Manastirea Ecimiatin, centrul Bisericii Armene, si la sediul Catolicosului armean.


Patriarhul rus s-a deplasat astazi, 16 martie 2010, la Catedrala Ecimiatin, unde a vizitat vechea manastire si a depus o coroana de flori la monumentul militarilor rusi care au cazut in batalia din Osakan, in 1826-1828, in razboiul ruso-persan.

A doua zi, Patriarhul Kirill va vizita memorialul victimelor genocidului armean, Titernakaberd, si se va intalni cu presedintele Serj Sargsian.

Tot miercuri, Patriarhul rus va fi primit si la Biserica Ortodoxa din Erevan unde va purta discutii cu reprezentanti ai comunitatii ruse etnice din Armenia, conform Interfax.

in ziua de 18 martie, Patriarhul Kirill va participa la ceremonia de sfintire a pietrei de temelie a Bisericii Ortodoxe inaltarea Sfintei Cruci, din Erevan, si se va intalni cu studentii si profesorii Universitatii de Stat Erevan.

De asemenea, va fi semnat si un acord intre Ecimiatin si Sergiev Posad, in urma caruia cele doua localitati urmand sa fie infratite.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.