Slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius

Slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius

in ajunul praznicului Sf. Trei Ierarhi, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius. inconjurat de obstea monahala si de binecredinciosii crestini care frecventeaza sfanta manastire, Preasfintia Sa, dupa incheierea slujbei de seara a tinut un cuvant de invatatura privitor la pastrarea dreptei credinte stabilite de catre marii dascali ai lumii si Ierarhi.


Slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius

Istoria asezamantului monahal din Teiusul Caransebesului incepe prin dorinta ieromonahului Justinian Tibil de a ctitorii o manastire in apropierea Caransebesului. Prima Liturghie S-a oficiat in data de 17 iulie 1999 intr-o bisericuta construita din tabla ondulata pentru savarsirea Sfintelor Slujbe.

Slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius


Piatra de temelie s-a asezat la data 15 august 1999 de catre Preasfintitul Laurentiu Streza, a urmat mai apoi demersurile de construire a manastirii care dupa marturisirea obstii monahale, cu binecuvantarea lui Dumnezeu au primit un avant neasteptat. Dupa construirea si tarnosirea bisericii a urmat altarul de vara al manastirii, iar mai apoi staretia si anexele gospodaresti aferente corpului de chilii.

Slujba Vecerniei si a Litiei la Manastirea Teius


Astazi Manastirea Teius primeste in curtea ei credinciosi din Caransebes si imprejurimi care se linistesc si primesc alinare sufleteasca in curtea asezamantului monahal frumos impodobita asemenea unei inmiresmate gradini cu flori.

Album foto, dand click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.