FOTO: 26 de arhierei la Catedrala Sf. Antonie si Teodosie din Lavra Pesterilor

La invitatia Arhiepiscopului Antonie de Borispol, Vicarul Mitropoliei Kievului, Rector al Seminarului si Academiei Duhovnicesti din Kiev in ziua cand Biserica Ortodoxa il cinsteste Sfantului Apostol Andrei cel intai Chemat Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hancu (Republica Moldova) – s-a aflat in capitala Ucrainei.


Acolo, in data de 12 decembrie 2009 (c.Iul.), Episcopul Petru impreuna cu 26 de arhierei a asistat in Palatul Mitropolitan la chemarea in treapta de episcop a arhimandritului Evloghie (Patan) iar mai apoi in Catedrala Sf. Antonie si Teodosie din Lavra Pesterilor a oficiat Vecernia si Utrenia.

A doua zi in acelasi Sobor arhimandritul Evloghie, in timpul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, a fost hirotonit in arhiereu cu titlul de Novomoscovsc, Vicar al eparhiei de Dnepropetrovsk la sfarsitul slujbei fiindu-i inmanat toiagul de arhipastor.

Dupa slujba, la orele 13.00, a urmat o conferinta consacrata implinirii a 190 de ani de la transformarea Academiei Kievo – Movilene in Academie Teologica si a 20 de ani de la redeschiderea acesteia.

in cadrul acestei conferinte Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hancu, in calitatea Sa de absolvent al acestei institutii s-a adresat celor prezenti.

BISERICA ORTODOXA DIN MOLDOVA – MANASTIREA HANCU

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.