Autoritatile Greciei nu doresc sa accepte niciun dialog in privinta anularii impozitului pe imobile, impus manastirilor din Muntele Athos

Lacasuri Ortodoxe: din Carea, Athos

Autoritatile Greciei nu doresc sa accepte niciun dialog in privinta anularii impozitului pe imobile, impus manastirilor din Muntele Athos, comunica situl grecesc «Romfea».


Cererea monahilor athoniti, depusa inca din data de 17 noiembrie 2009, pentru anularea impozitului fiscal, nu a fost semnata nici pana astazi.

in articolul 105 din Constitutia Greciei se precizeaza ca aceasta comunitate athonita «potrivit unui vechi statut privilegiat, este parte autonoma a Statului Grec».

Cu toate acestea, inca din timpul presedintelui K. Karamanlis (2004 – octombrie 2009) republica monahala a fost lipsita de posibilitatea de a beneficia de acest privilegiu, in cazul impunerii platirii impozitului pe imobile.


BISERICA ORTODOXA DIN MOLDOVA – MANASTIREA HANCU

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.