Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Manastirea Sfantului Mucenic Teodor Tiron – Chisinau

Cu binecuvantarea inalt Prea Sfintitului Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove, in ziua cand Biserica Ortodoxa serbeaza pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil (c.Iulian), in data de 21 noiembrie 2009, Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hancu a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Manastirea Sfantului Mucenic Teodor Tiron din mun. Chisinau. De asemenea, Manastirea isi serbeaza hramul Bisericii de iarna, unde de la ora 6.00 dimineata a fost savarsita Liturghia.


Episcopul Petru a slujit alaturi de Staretul si Duhovnicul acestei Sfinte Manastiri – Protoiereul Mitrofor Teodor Rosca care a fost insotit de intregul sobor de clerici al Sfantului Lacas.

Spre sfarsitul Liturghiei Prea Sfintitul Petru a oferit Sfanta Euharistie tuturor celor care, in prealabil, s-au marturisit la duhovnic si au primit dezlegare de pacate. Dupa aceasta, Prea Sfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura despre semnificatia acestei marete sarbatori pentru crestinii ortodocsi. A urmat citirea, impreuna cu toti clericii Sfantului Lacas, Acatistului in cinstea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.

Prea Sfintitul Petru a multumit parintelui Teodor Rosca, soborului de preoti, slujitorilor Manastirii, maicilor, surorilor si corului Bisericii Sfantului Mucenic Teodor Tiron pentru primirea calda si grija permanenta ce o manifesta pentru acest Sfant Lacas. La randul sau, Administratorul si Duhovnicul acestei Sfinte Manastiri, i-a zis Prea Sfintitului Petru ca este permanent asteptat si va fi primit cu mare bucurie oricand va dori sa poposeasca aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.