Hramul Manastirii Bistrita – Sfantul Grigorie Decapolitul

In data de 20 noiembrie 2008, cand Biserica Ortodoxa Romana il praznuieste pe Sfantul Grigorie Decapolitul, la Manastirea Bistrita Olteana din judetul Valcea, unde se afla moastele Sfantului, a fost savarsita Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre un sobor de ierarhi, preoti si diaconi in frunte cu inaltpreasfintitul Parinte Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei.


La invitatia inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, au fost prezenti la Manastirea Bistrita si au savarsit in sobor Sfanta Liturghie: inaltpreasfintitul Parinte Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, inaltpreasfintitului Parinte Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si Preasfintitul Parinte Dr. Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

in cuvantul de invatatura, iPS Parinte Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, a elogiat viata, activitatea si slujirea Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul, indemnand pe credinciosii prezenti sa-i urmeze exemplul. La finele Sfintei Liturghii s-a oficiat o slujba de pomenire a ctitorilor, binefacatorilor si ostenitorilor acestui sfant locas.

La slujba au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, preoti si credinciosi din parohiile vecine si din tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.