Tarnosirea bisericii manastirii Colilia si slujbe la praznicul Intrarii Maicii Domnului in Biserica

Vineri, 20 noiembrie, incepand cu ora 18.00, doua dintre surorile manastirii Colilia, Eugenia Musat si Constantina Udrea, vor depune votul monahal. Slujba de tundere in monahism va fi oficiata de catre inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la manastirea Colilia (com. Cogealac).


Sambata, 21 noiembrie, la ora 8.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba de tarnosire (sfintire mare) a bisericii manastirii Colilia, cu hramul „Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, urmata de savarsirea Sfintei Liturghii. Dupa slujba toti credinciosii prezenti se vor putea inchina in Sfantul Altar.

intre anii 1901-1934 etnicii germani au ridicat, in satul Colilia, comuna Cogealac, judetul Constanta, o biserica. Dupa plecarea lor, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, lacasul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxa Romana, iar comunitatea germana a fost despagubita. in timpul comunismului, intre anii 1967-1968, prin asa – numita sistematizare rurala, odata cu satul Colilia, biserica a fost parasita si, in timp, s-a degradat.

Dupa reactivarea manastirii, in luna mai 2006, maica stareta Rafaila a inceput lucrarile de reconstructie. Astfel, in perioada 13 septembrie 2007 – 29 iulie 2008 a fost construit paraclisul cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”. in plus, au fost realizate: clopotnita, un corp de chilii, aghiasmatarul, un asezamant social format din 20 de casute pentru nevoiasi.

Din noiembrie 2006 s-a lucrat la ridicarea bisericii mari pe ruinele fostului lacas de cult. Pictura, in fresca, a fost realizata de Sorin si Paraschiv Bejan, intre anii 2007-2009.

Tot sambata, 21 noiembrie, la ora 17.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfantul Andrei” din Constanta, prilej cu care, la aceasta parohie, va instala un nou preot.

Duminica, 22 noiembrie, incepand cu ora 9.00, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.