PS Nicodim a savarsit Sfanta Liturghie la Manastirea Gura Motrului

In data de 14 octombrie 2009, cand Sfanta Biserica o sarbatoreste pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, Prea Sfintitul Episcop Nicodim a savarsit Sfanta Liturghie la Manastirea Gura Motrului, care si-a serbat hramul.

Traditia il aseaza ca ctitor pe Sfantul Nicodim care a ridicat pe acest loc un schit (sec. XIV). Primul ctitor oficial a fost Harvat, mare logofat al sfantului domnitorul Neagoe Basarab, intre anii 1512-1521.


Biserica actuala a fost construita in 1653, in stil moldovenesc, de Preda Brancoveanu. Pictura dateaza din vremea Sfantului Constantin Brancoveanu.

in prezent manastirea gazduieste un muzeu cu obiecte religioase: colectii de icoane pe lemn, carte veche si obiecte de cult cu valoare istorica, multe dintre ele fiind donate de Sfantul Constantin Brancoveanu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.