Luni, 14 septembrie, in ziua Inaltarii Sfintei Cruci, va fi resfintita Biserica Veche a Manastirii Lupsa (580 de ani)

Luni, 14 septembrie 2009, in ziua inaltarii Sfintei Cruci, este hram la manastirea Lupsa, unde se gaseste si o particica din lemnul Sfintei Cruci. in acest an se implinesc si 580 de ani de la ctitorirea primei bisericute de lemn si va avea loc si resfintirea bisericii vechi cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae. Slujba va fi oficiata de catre IPS Mitropolit Iosif de la Paris si de IPS Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei.


Parintele Staret Melhisedec ne-a informat ca slujbele de hram vor incepe duminica seara de la ora 18.00 cu Privegherea, ce va cuprinde Vecernia Mare cu Litia si Utrenia cu scoaterea Sfintei Cruci – ce contine un mic fragment din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Hristos, dar primit de la Manastirea Vatoped din Sfantul Munte Athos. in continuare se va oficia sfintirea apei cu o procesiune. Luni, 14 septembrie 2009, in ziua praznicului inaltarii Sfintei Cruci de la ora 7.00 se va oficia Taina Sfantului Maslu, de la ora 9.00 va avea loc resfintirea bisericii vechi cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae si in continuare se va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca la care vor sluji IPS Mitropolit Iosif de la Paris si IPS Andrei al Aba Iuliei.

La hramul Manastirii de la Lupsa va avea loc si lansarea ultimelor doua CD editate de Radio Reintregirea: „Vocatia monahala” – cuvant duhovnicesc al Parintelui Rafail Noica si „Lucrarea pocaintei” – un interviu cu Staretul Melchisedec de la Lupsa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.