Zi de Sarbatoare si de post. Hram la Manastirea Timiseni

Manastirea Timiseni si-a praznuit in data de 29 august a acestui an, hramul – Taierea Capului Sfantului Ioan, inaintemergatorul si Botezatorul Domnului.

Dupa sfintirea apei si Sfantul Maslu, savarsite incepand cu ora 6 dimineata, slujitorii Altarului au oficiat Sfanta Liturghie la Altarul din curtea manastirii, in mijlocul a sute de credinciosi adunati la acest praznic.


Credinciosii din satele Checea si Ionel, insotiti de preotii lor, au venit la Sfanta Manastire cu prapori, si cantand, au inconjurat biserica.

Parintele Consilier Ionel Popescu a tinut celor prezenti un cuvant bogat in invataturi. Printre altele, a amintit credinciosilor de viata pe care a dus-o “ingerul in trup” in pamantul acesta, o viata “in retragere, in meditatie, departe de tumultul lumii, dar indreptand lumea catre Dumnezeu”( cum a rostit in discurs Parintele Ionel). A mai adus la cunostinta celor prezenti ti obiceiul din Sfanta Traditie, cum ca in aceasta zi de Sarbatoate nu se consuma vin rosu si nu se foloseste cutitul, in semn de cinstire a inaintemergatorului Mantuitorului Iisus Hristos. Apoi, a transmis din partea inaltpreasfintitului Mitropolit Nicolae si a Prea Sfintitului Paisie, binecuvantarea si purtarea de grija pentru toti credinciosii. Dupa discurs, doi dintre preotii slujitori i-au impartasit pe credinciosii pregatiti, dintre care multi copiii si maici, cu Preacuratele si de Viata Facatoarele Taine ale Domnului Hristos.

Dupa savarsirea Liturghiei, Parintele Exarh Simeon Stana i-a invitat pe credinciosi la obisnuita agapa frateasca, nu inainte de a multumi parintilor impreuna-slujitori pentru prezenta la Hramul Manastirii si nu in ultimul rand si tuturor credinciosilor care au raspuns nevoilor acestei Sfinte Manastiri si au venit in ajutor, pentru construirea sfantului lacas de rugaciune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.