publicat în: Arhivă

Hramul Manastirii Carlomanesti

Duminica, 16 august 2009, la Manastirea Carlomanesti din judetul Galati, care poarta hramul Sfintilor Martiri Brancoveni, Preasfintitul Parinte Casian, Episcopul Dunarii de Jos, a slujit Sfanta Liturghie impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar mare de credinciosi, autoritati locale si judetene.


Dupa Sfanta Liturghie un grup de copii imbracati in costume nationale din Comuna Liesti au intonat cantece si poezii dedicate Maicii Domnului si Sfintilor Brancoveni.

Dupa aceasta, PS Parinte Casian a tinut un cuvant de invatatura in care a aratat legatura tainica dintre drept-credinciosii fii ai lui Constantin Brancoveanu: Constatin, Stefan, Radu si Matei si copiii prezenti in numar mare la aceasta sarbatoare. Preasfintia Sa l-a aratat credinciosilor pe Sfantul Constantin Brancoveanu ca fiind un drept model de tata, care-si iubeste cu adevarat copiii, incurajandu-i sa-si pastreze credinta in Dumnezeu si pregatindu-i pentru imparatia cerurilor.

?i pentru ca prima duminica dupa praznicul Adormirii Maicii Domnului este dedicata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, romanilor care muncesc sau invata peste hotare, Chiriarhul eparhiei a dat citire mesajului PF Parinte Patriarh Daniel catre toti romanii emigranti. PS Casian a invitat apoi pe scena doi romani, care muncesc in Italia, pentru a spune cateva cuvinte despre viata pe care o duc acolo.

La finalul sarbatorii credinciosii au primit anafura si cate un pachetel cu mancare din partea manastirii.