Participare chiriarhala la praznuirea hramului Manastirii Sfintilor Brancoveni

La invitatia Preasfintitului Parinte Episcop Sebastian al Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Parinte Lucian al Caransebesului, a participat duminica 16 august la sarbatoarea ocrotitorului Episcopiei Slatinei si Romanatilor, Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu dimpreuna cu fiii sai Constantin, ?tefan, Radu si Matei si cu sfetnicul Ianache, la Sfanta Manastire Brancoveni.


La aceasta ctitorie a Sfantului, un sobor de ierarhi, in frunte cu inaltpreasfintitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, au savarsit slujba Sfintei Liturghii, prin rugaciune, aducand cu totii prinos de cinstire Sfantului Martir, ocrotitor si mijlocitor catre Dumnezeu pentru noi la prestolul Sfintei Treimi.

Totodata Preasfintia Sa a participat si la celelalte manifestari culturale dedicate acestei sarbatori a Episcopiei Slatinei si Romanatilor, Sfintii Martiri Brancoveni, fiind declarati la infiintarea Eparhiei ocrotitori ai acesteia. Astfel, la teatrul istoric din Caracal, Ierarhi, preoti si credinciosi s-au bucurat de sustinerea unor sesiuni stiintifice privitoare la viata si activitatea brancoveneasca, precum si de un recital de muzica si poezie sustinut de catre: Corul manastirii Brancoveni, Corul Eparhiei Slatinei si Romanatilor, iar in final de catre maestrul Tudor Gheorghe.

Pentru Album Foto, click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.