publicat în: Arhivă

VIDEO: In mijlocul credinciosilor parohiei “Sf. Imparati Constantin si Elena” – Caransebes

Daca in ziua praznicului Sfintilor imparati si intocmai cu apostolii Constantin si Maica sa Elena, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a slujit in Moldova Noua, la biserica parohiala din localitate, care ii are ca ocrotitori, sambata 22 mai 2010, Chiriarhul Eparhiei Caransebesului a fost in mijlocul credinciosilor parohiei "Sf. imparati Constantin si Elena" din Caransebes.


incepand cu ora 9.00, Preasfintia Sa a savarsit Sf. Liturghie arhiereasca alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta credinciosilor parohiei. La momentul cuvenit, Ierarhul a sfintit noua troita din curtea bisericii, ctitorita la initiativa parohiei de catre familia Tarta, credinciosi ai parohiei caransebesene, in memoria fiicei lor Mariana Ionela, trecuta la Domnul.

Biserica "Sf. imparati Constantin si Elena" din Caransebes a fost citorita de catre vicarul administrativ al Episcopiei Caransebesului Constantin Bertea in anul 2000, iar din anul 2006, odata cu mutarea Seminarului Teologic "Episcop Ioan Popasu" in cladirile nou amenajate din curtea bisericii parohiale, deserveste si elevilor seminaristi pentru programul zilnic de rugaciune, dar si pentru cursurile practice ale elevilor.

in cuvantul de invatatura adresat credinciosilor prezenti, Ierarhul a explicat istoria aflarii Sfintei Cruci de catre imparateasa Elena, punand la sufletul celor prezenti bucuria cinstirii atat a Sfintei si de viata facatoarei Cruci, cat si a sfintilor care ocrotesc biserica parohiala si care prin pronia divina au avut binecuvantarea cereasca de a afla lemnul Crucii pe care s-a jertfit Iisus Hristos Mantuitorul.

Un parteneriat media: Lacasuri OrtodoxeEpiscopia Caransebesului

©redactare: Teo-CHristian

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010