Troita la Mogosesti, in cinstea eroilor

PS Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, a sfintit sambata, 14 noiembrie 2009, o troita ridicata in parohia Mogoseseti, Protopopiatul Iasi 2 in cinstea eroilor care au cazut la datorie in timpul celor doua razboaie mondiale si in timpul Razboiului pentru Independenta.


La slujba de sfintire a troitei in dreptul careia a fost amenajata o placa din marmura cu numele eroilor a participat pr. Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului Iasi 2, precum si preotii slujitori din Mogosesti. Dupa slujba de binecuvantarea a troitei a avut loc pomenirea eroilor cazuti pe campurile de lupta din comuna Mogosesti.

La final, PS Calinic Botosaneanul a tinut un cuvant de invatatura in care a explicat semnificatia unei troite si sensul hristologic al acesteia. „in satul Mogosesti sunt 25 de troite amenajate de catre credinciosi. Oamenii le-au construit pentru a-si aduce aminte de Dumnezeu si pentru a-I multumi pentru binefacerile primite”, a spus pr. paroh Dumitru Puiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.