La Troita Manastirii Sfanta Cruce – Studina

In ziua de luni, 14 septembrie 2009, cand Biserica praznuieste inaltarea Sfintei Cruci, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la Troita Manastirii Sfanta Cruce – Studina, in cadrul careia a hirotonit intru diacon pe teologul Mihai Simion.


in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre minunata aflare a cinstitei Cruci la Ierusalim de catre Sfanta Elena, mama imparatului Constantin cel Mare si despre conotatiile pe care Crucea le are in Crestinism, facand referire la indemnul Mantuitorului din Evanghelie, care spune: “daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie” (Mt. 16, 24).

“La care cruce se refera oare? La crucea de pe biserica? Aceea din mana preotului? Cea de la gatul nostru? Cea cu care ne insemnam, sau cea de la raspantii? Despre care Cruce spune Mantuitorul sa ne-o luam si sa alergam in urma Lui, daca vrem sa-i urmam Lui? La care Cruce se refera?… Se refera la o Cruce pe care nu o vedem cu ochii acestia materiali, dar o simtim pe pielea si in sufletele noastre. Este Crucea Vietii noastre, cu necazurile, suferintele, implinirile sau neimplinirile ei. […] Ne este necesara Crucea pe care Dumnezeu ne-a dat-o fiecaruia dintre noi. ?i cine nu-si asuma viata ca pe o Cruce, nu va putea avea partasie cu Cel care ?i-a purtat Crucea pentru mantuirea noastra”.

La sfarsitul slujbei, PS Sebastian a acordat Diploma de Ctitor D-nei Maria Cramu, pentru osteneala depusa privind obtinerea si donarea terenului pe care a inceput constructia Manastirii Sfanta Cruce.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.