Caransebes: vizite inopinate – surprize placute (Gârlişte, Goruia, Giurgiova,Ticvaniu Mic, Ticvaniu Mare si Manastirea Brebu – protopopiatul Oravita)

Preasfinţia Sa Lucian a vizitat bisericile parohiilor Gârlişte, Goruia şi a filiei , iar la Sf. Liturghie aparticipat la parohia Ticvaniu Mic.

După încheierea Sf. Liturghii Ierarhul a împărţit anafura credincioşilor, stându-le deopotrivă la dispoziţie pentru a le asculta orice bucurie şi nemulţurie spirituală, pastorală sau administrativă. la Ticvaniu Mic, Ierarhul a luat parte la sceneta cu specific religios pregătită de copii din satele comunei Ticvaniu Mare.

Mai apoi Preasfinţia Sa a vizitat şi parohia Ticvaniu Mare, unde se pregăteşte pictarea bisericii parohiale, la începutul acestui an.

Scopul acestor vizite a fost acela de a apropia Ierarhul de preoţii din parohii şi de a le cunoaşte, văzând parohia şi activitatea la faţa locului, insuficienţele atât pastoral-misionare, cât şi administrativ gospodăreşti. Totodată s-au constatat şi eforturile preoţilor din parohiile rurale de a menţine flacăra credinţei strămoşeşti în localităţi rurale depopulate şi în curs de depopulare.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Ierarhul a mai vizitat şi obştea monahală de la mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” Brebu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.