SLUJIRE ARHIEREASCA IN CATEDRALA ADORMIREA MAICII DOMNULUI DIN BOLINTIN VALE

in ziua inaintepraznuirii Adormirii Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba vecerniei unita cu litia si slujba prohodului Maicii Domnului in Catedrala „Adormirea Maicii Domnului" din orasul Bolintin Vale.


in cuvantul de invatatura adresat celor prezenti, Preasfintia Sa a vorbit despre importanta Sfintei Fecioare Maria in iconomia mantuirii noastre, subliniind ca indumnezeirea Maicii Domnului este rodul intruparii Cuvantului, care este unica sursa a nestricaciunii.

Ea este identificata cu scara dintre cer si pamant, din visul lui Iacov, prin care Dumnezeu a luat firea noastra umana. Caci puterea Fiului lui Dumnezeu s-a aratat nu numai in nasterea Lui mai presus de fire din Fecioara si, ca urmare, in biruirea mortii, primita cu voia, ci si in faptul ca nu lasa trupul Maicii Sale sa sufere stricaciune in mormant, ci il invie si-l inalta la cer unde este si El.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.