publicat în: Arhivă

Vizita pastorala in localitatile Valeni, Valeni-Popesti, Tirisneag-Mandra si Ghimpeteni. Fantana Mireselor

Joi 6 august, cand Biserica Ortodoxa praznuieste Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la biserica Parohiei Valeni I, Protoieria Caracal.


in cuvantul de invatatura, Preasfintia sa a talcuit minunea Schimbarii la Fata a Mantuitorului pe muntele Tabor, indemnand credinciosii sa pretuiasca mai mult viata cea vesnica si nepieritoare decat cea de aici: “Iubiti credinciosi, ceea ce este insa cel mai important la sarbatoarea de astazi este faptul ca ne da o idee despre ceea ce va sa fie imparatia Cerurilor.

Noi credem in viata de dincolo, ba chiar vorbim frumos despre ea, cum ca acolo nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit. Ne place sa spunem ca este frumoasa si ca o dorim fiecare dintre noi, dar constatam un lucru cu totul nepotrivit: credem in viata cealalta, dar iubim mai mult viata de aici, ca si cum n-am fi convinsi ca viata de dincolo este cu mult superioara, mult mai buna si mult mai fericita… Din nefericire, constatam ca viata de dincolo de fapt ne „sperie”, in loc sa ne creeze entuziasm si dorinta de pregatire pentru a ajunge la ea”.

La finalul Sfintei Liturghii, rasplatind purtarea de grija ce o are fata de casa Domnului, Preasfintitul Parinte Sebastian a acordat parintelui paroh Ilie Tecuceanu Distinctia de Vrednicie. Dupa slujba, Preasfintia sa a vizitat principalele obiective din comuna, sfintind casa Constantin Colibaseanu, care adaposteste muzeul si biblioteca parohiala, sediul primariei si Fantana “Mireselor” din localitate. Dupa-amiaza, a vizitat si parohiile Valeni-Popesti, Tirisneag- Mandra si Ghimpeteni.