publicat în: Arhivă

Slujba arhiereasca la biserica Draghiceni-Caracal

Duminica, 9 august, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la biserica Parohiei Draghiceni, Protoieria Caracal.

in drum, Preasfintia Sa a trecut sa binecuvinteze si preotii si credinciosii din parohiile Osica de Jos si Sf. Ioan Botezatorul din Caracal.


in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit minunea umblarii pe mare si potolirea furtunii de catre Mantuitorul Hristos, aratand cum aceasta se poate transforma pentru fiecare dintre noi intr-o pilda de viata si o speranta: “Pilda de viata este ca noi suntem cei care calatorim pe valurile lumii acesteia, de multe ori potrivnice. ?i uneori si noua ni se pare, din cauza multimii necazurilor, esecurilor si bolilor cateodata, ca nu mai putem suporta si ca aceasta corabie a vietii cu care calatorim este in pericol sa se scufunde. Noi suntem “Petru” care, vazand pericolul ce adeseori se napusteste si asupra noastra, cerem ajutorul lui Dumnezeu sa pasim prin lumea aceasta cu barbatie si putere, si sa calcam peste valurile necazurilor vietii, asa cum a calcat Petru pe mare ca pe uscat.

Care este Speranta care se naste din Evanghelia de astazi? Speranta este ca Dumnezeu nu ne lasa. Cu o conditie insa – sa strigam ca Petru, sa ne rugam ca el, sa avem credinta lui, pentru ca el a avut puterea si credinta sa strige: “Doamne, scapa-ma!”. Avem noi aceasta credinta sa ne rugam si aceasta perseverenta sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne scape?… Sau cadem in deznadejde si ne pierdem sufletele, ba inca si trupurile? Oricat ar fi de grea si de nedreapta viata la un moment dat, Dumnezeu este puternic si bun si poate sa ne salveze ca pe Petru astazi, din valurile lumii acesteia”.

Dupa Sfanta Liturghie, PS Parinte Episcop a vizitat si parohiile Grozavesti si Liiceni din com. Draghiceni.