Slujba arhiereasca la Parohia Osica de Sus II, Protoieria Caracal

Duminica 2 august, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la biserica parohiei Osica de Sus II, Protoieria Caracal.


in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit minunea inmultirii painilor de catre Hristos, indemnand pe credinciosii prezenti sa se intereseze in primul rand de suflet, si apoi de cele necesare traiului: “Din interes il cauta multimea din Evanghelie pe Hristos, lucru pentru care, nu peste mult timp, s-a si lepadat de Dansul, strigand cu acelasi entuziasm: “Rastigneste-L, rastigneste-L”.

La fel si noi, adeseori, nu putem sa ne ridicam mai presus de lucrurile materiale si problemele cotidiene care ne inconjoara, ramanand blocati si incurcati in cele de aici. Suntem preocupati numai de astfel de griji si pe acestea le aducem inaintea lui Dumnezeu mai mult decat dorinta de mantuire a sufletului. Cu acestea alergam dupa Dumnezeu, asa cum a alergat si multimea din Evanghelie, ignorand cele spirituale, de dragul celor trupesti: Adevarat, adevarat zic voua: Ma cautati nu pentru ca ati vazut minuni, ci pentru ca ati mancat din paini si v-ati saturat (In. 6, 26).”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.