Sfanta Liturghie la biserica Sfantul Vasile cel Mare din Constanta

Sambata, 5 septembrie, incepand cu ora 9.00, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta.

Duminica, 6 septembrie, incepand cu ora 9.00, Ierarhul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie la biserica „Sfantul Vasile cel Mare” din Constanta (cartier Inel II). Raspunsurile liturgice vor fi date de Corala Barbateasca „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.


in duminica a XIII-a dupa Rusalii (anul acesta cade in data de 6 septembrie), Biserica aminteste de pilda lucratorilor celor rai. in aceasta pilda, a stapanului care a plantat vie si avea slugi nevrednice, se arata ca, un om oarecare si-a sadit vie, a ingrijit-o si a plecat departe.

La vremea recoltei a trimis o sluga sa adune roadele. Lucratorii au prins sluga si au omorat-o. in final, stapanul l-a trimis pe fiul sau, cu nadejdea ca, poate, de acesta „se vor rusina”. A fost insa scos afara din vie si omorat.

Iisus Hristos arata, prin aceasta pilda, ca Dumnezeu, dupa ce a facut lumea, ca pe o vie a casei Sale, i-a purtat de grija prin poruncile celor doua Testamente, prin canoane si invataturile Sfintilor Parinti fixate de catre Sinoadele Ecumenice si a calauzit-o. Omenirea nu a fost pedepsita imediat pentru lipsa roadelor, ci Dumnezeu -Tatal L-a trimis pe Fiul Sau in lume, sa o rascumpere, El insusi fiind dat spre moarte de catre necredinciosi.

Pilda ii indeamna pe crestini sa fie acei lucratori buni care respecta constient invataturile de credinta si traiesc duhovniceste, dupa sfatul Bisericii.

Biroul de presa si comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.