Biserica Ortodoxa sfintita in China, pentru prima data in 50 de ani

Lacasuri Ortodoxe: din Labdarin / China
Biserica Ortodoxa Sfantul Innokenti de Irkutsk a fost sfintita in aceasta duminica, 31 august 2009, in orasul Labdarin (Mongolia interioara – district autonom din China de Nord.)


Descendentii rusilor care s-au stabilit intr-un cartier indepartat al Chinei in secolul al 19-lea, vor deveni astfel enoriasi ai Bisericii Labdarin, construita in 1990. Parohia nu are inca preot.

Misiunea rusa bisericeasca a fost prezenta in China, incepand cu 1713 dar a fost eliminata din motive politice in 1954. in 1956, Sinodul Rus a acordat autonomie Bisericii Ortodoxe Chineze si l-a numit pe Arhimandritul Vasili in Eparhia de Beijing. Dupa moartea acestuia, in 1962, Biserica Ortodoxa Chineza a inceput sa se destrame.

in 1997, Sinodul Bisericii Ruse a declarat ca, in aceste circumstante, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii Alexei al II-lea va organiza Pentru Biserica Ortodoxa Chineza o congregatie in China.

Ultimul preot ortodox oficial hirotonit in China, Pr. Gregori Chu, a murit in anul 2000. El a fost preot la Biserica Acoperamantul Maicii Domnului din Harbin. Pr. Alexandru Du, ultimul preot chinez, neoficial, a murit la Beijing in 2003.

Conform diferitelor estimari, exista intre 9.000 si 15.000 de credinciosi ortodocsi in China. Majoritatea dintre ei traiesc in Beijing, Shanghai, provincia Heilongjiang, Xinjiang si Mongolia interioara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.