Vizita PS Parinte Casian in comunitatea de etnie rroma de la Ivesti

In duminica din 23 august 2009, PS Parinte Episcop Casian a vizitat comunitatea de rromi din comuna Ivesti, judetul Galati. La intrarea in localitatea respectiva Preasfintia Sa a fost intampinat de un alai de nunta, binecuvantand pe cei doi tineri cununati la biserica din sat si rugandu-se lui Dumnezeu sa-i tina uniti mereu si sa-i ajute sa treaca peste toate greutatile si incercarile vietii de familie.


Deasemenea, ierarhul Dunarii de Jos a sfintit cu aghiasma casele si familiile de rromi, care l-au primit cu mult entuziasm si bucurie. Preasfintia Sa i-a incurajat sa-si pastreze credinta ortodoxa, sa participe la slujbele religioase din biserica lor, sa se cunune si sa-si boteze copiii.Vestea ca Preasfintia Sa se afla in Ivesti a cuprins intreaga comunitate, oamenii asteptand in fata casei pentru a fi binecuvantati si a saruta Sfanta Cruce. Unii dintre ei spuneau: “Intrati, parinte, macar in curte ca sa intre Dumnezeu si la mine!”.

Credinciosii de etnie rroma au primit in dar iconite cu Maica Domnului si cu Mantuitorul Hristos, brosuri si reviste editate de Eparhia Dunarii de Jos. Pe durata acestei vizite pastoral-misionare, chiriarhul locului a fost insotit de preotul paroh Valentin si de cantaretul de la biserica din sat.

Deasemenea PS Parinte Casian s-a intalnit si cu conducatorul comunitatii rromilor, pe care l-a indemnat sa lupte impotriva celor care vin in sat sa strice credinta ortodoxa si sa faca adepti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.