publicat în: Arhivă

Resfintirea Bisericii Beresti Bistrita 2 – Bacau Nord

Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Arhiereu – Vicar al Episcopiei Romanului, a resfintit sambata, 22 august 2009, Biserica „Sf. Arhangheli“ din parohia Beresti-Bistrita 2, Protopopiatul Bacau Nord.

Dupa slujba de resfintire, care a avut loc atat in interiorul, cat si in exteriorul sfantului lacas, Preasfintia Sa a oficiat slujba Sfintei Liturghii in curtea bisericii, fiind inconjurat de un sobor de 18 preoti si diaconi.


La finalul slujbei, PS Ioachim Bacauanul a adresat un cuvant de invatatura in care a vorbit despre insemnatatea sfintirii altarului unei biserici si despre rolul bisericii in cadrul comunitatii de credinciosi. De asemenea, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Romanului a mai amintit faptul ca in timpul secetei din anul 1947 s-a facut o procesiune cu moastele Sf. Cuv. Parascheva in toata Moldova. Chiar daca a fost un traseu stabilit dinainte, sfintele moaste nu au mers mai departe pana ce nu au poposit si in aceasta biserica. Atunci s-a intamplat si o minune, cand a plouat imediat dupa ce a fost citit Acatistul „Sf. Cuv. Parascheva“.

La randul sau, pr. paroh Ovidiu Rotaru a multumit PS Ioachim Bacauanul pentru prezenta, dar si celor care au ajutat la infrumusetarea sfantului lacas resfintit. Ca semn de recunostinta pentru straduinta de a reconsolida si restaura biserica din parohia Beresti 2, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Romanului i-a acordat parintelui paroh rangul de iconom. Dupa slujba Sfintei Liturghii au mai fost sfintite clopotnita si Asezamantul Social „Sf. Pantelimon“. A urmat agapa frateasca in curtea bisericii, la care au participat toti credinciosii prezenti.