Parohia Ortodoxa Romana Sfanta Maria Gatineau Quebec va serba hramul in 5 – 6.09.2009

Parohia Ortodoxa Romana Sfanta Maria – Nasterea Maicii Domnului Gatineau Quebec, apartinand de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi a inceput deja pregatirile pentru cel de-al doilea hram: Nasterea Maicii Domnului sau cum i se mai spune in popor Sfanta Maria Mica.

In calendarul crestin ortodox aceasta sarbatoare se praznuieste in fiecare an pe 8 septembrie, dar din binecuvantate pricini hramul de anul acesta, in cadrul acestei parohii, se va desfasura in zilele de 05 – 06 septembrie.


La aceasta ocazie, credinciosii vor avea bucuria de a-i avea in mijlocul lor pe Prea Sfintitului Ioan Casian de Vicina, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi si pe fratii preoti din regiune, precum si personalitati ale vietii mondene.

Hramul se va desfasura dupa urmatorul program:

Sambata, 05 septembrie, incepand cu ora 18:00, taina Sfantului Maslu

Duminica, 06 septembrie, incepand cu ora 11:30, Sfanta Liturghie Arhiereasca savarsita de Prea Sfintitul Ioan Casian cu sobor de preoti, urmata de un program artistic si de agapa frateasca

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.