IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia Sf. Maria din Timmins, Ontario USA

Duminica 16 august 2009, IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat, pentru prima data, Parohia Ortodoxa Romana Sf. Maria din Timmins, ON. IPS Nicolae a savarsit Sf. Liturghie impreuna cu preotul paroh, P.C. Pr. Ioan Jifcu si credinciosii parohiei. La sfarsitul Sf. Liturghii, IPS Nicolae a adresat un cuvant credinciosilor despre semnificatia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului prezentand icoana praznicului. Apoi, a exprimat cateva ganduri despre istoria si viitorul parohiei. A fost prima vizita a IPS Nicolae la Timmins datorita numeroaselor responsabilitati si vizite pastorale intreprinse in cei sapte ani de slujire ca Arhiepiscop.


Parintele Ioan Jifcu a prezentat apoi pe scurt istoria parohiei. Parohia a fost fondata de romanii bucovineni inainte de Primul Razboi Mondial in Creighton Mine, ON. in anii 1930 comunitatea romaneasca s-a mutat la Timmins in cautare de lucru. Au luat cu ei toate odoarele si clopotul bisericii cu gandul de a construi o noua biserica in Timmins. Noua biserica a fost sfintita pe 8 septembrie 1935 de catre noul episcop roman pentru America, PS Policarp Morusca. Biserica a fost re-sfintita in 1963 de catre PS Teoctist al Aradului, cel care a devenit al 5-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. in cursul istoriei, in aceasta parohie au slujit urmatorii preoti : Pr. Gligherie Moraru, Pr. Ioan Pescaru si Ieromonah Teofil Maxim. Actualul preot paroh, Pr. Ioan Jifcu, slujeste parohia din 1961. Un important moment istoric a avut loc in 1986 cand parohia Sf. Maria a gazduit al 55-lea Congres al Arhiepiscopiei.

in cinstea vizitei IPS Arhiepiscop Nicolae parohia a organizat un banchet festiv. Cu aceasta ocazie, primarul orasului Timmins, Excelenta Sa Tom Laughren, a trimis o scrisoare de salut si mai multe cadouri IPS Nicolae si comunitatii Bisericii Sf. Maria. Domnul sa-i binecuvinteze cu ani indelungati pe IPS Arhiepiscop Nicolae, Pr. Ioan si credinciosii parohiei Sf. Maria!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.