Sfanta Imparateasa Pulheria – hramul parohiei Parcovaci

Biserica Ortodoxa a pomenit-o in data de 10 septembriei pe Sfanta imparateasa Pulheria, care este ocrotitoarea bisericii din parohia Parcovaci, Protopopiatul Harlau.

Programul liturgic dedicat sarbatorii ocrotitoarei parohiei Parcovaci a inceput miercuri, 9 septembrie 2009, cu slujba Vecerniei unita cu Litia.


Ieri dimineata au fost oficiate slujba Aghezmei, Utrenia, Acatistul si Sfanta Liturghie. „La final a avut loc la Caminul cultural o intalnire a fiilor satului care lucreaza in strainatate. in cadrul hramului bisericii noastre, credinciosii au putut vizita expozitia de icoane realizate de copii, expusa in cadrul celei de-a X-a editii a Taberei de pictura religioasa «Sf. Ap. Luca».

De ziua hramului, organizam aceasta expozitie in primul rand pentru enoriasii parohiei noastre“, a declarat pr. paroh Nicolae Craciun, protopop al Protopopiatului Harlau.

Biserica parohiei Parcovaci dateaza din anul 1834, fiind ctitorita de Gheorghe si Pulheria Ghica, de aici si hramul nemaiintalnit la sfintele lacasuri din tara noastra. Din 1993, de cand parintele protopop Nicolae Craciun este preot paroh, la biserica din Parcovaci s-au facut multiple restaurari, iar pe 30 septembrie 2001 a fost resfintita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.