Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni

Duminica, 11 octombrie 2009, incepand cu orele 9:00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Ceremonia de sfintire va fi urmata de oficierea Sfintei Liturghii.


Anul acesta se implinesc 330 de ani de la punera pietrei de temelie a acestei biserici, ctitorie a domnitorului Tarii Romanesti, ?erban Cantacuzino (1668-1788).

La 26 mai 1679 (data mentionata in pisania bisericii), domnitorul ?erban Cantacuzino punea piatra de temelie a principalei sale ctitorii, act de credinta si de recunostinta : «… den tot sufletul si cugetul nostru… am inceput o sfanta manastire pre pamantul nostru de la satul Cotraceni… la carea manastire noi singuri am infipt sapa la pamant si cu mana noastra jos in temelie caramizi am pus pre chipul sfentii si dumnezeiestii cruci…».

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.