Resfintire a bisericii parohiale Brebu

in Duminica a XIX-a dupa Rusalii, Preasfintitul Lucian Episcopul Caransebesului, alaturi de Preasfintitul Andrei Fagarasanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului au poposit in parohia Brebu din protopopiatul Resita pastorita de parintele Romulus Nicolae Popovici, unde au savarsit slujba de resfintire a bisericii parohiale.


Biserica cu hramul „inaltarea Domnului” a suferit ample lucrari de renovare si infrumusetare. S-au executat lucrari la exteriorul bisericii, s-a refacut pictura si s-a innoit Sf. Masa, toate deteriorate din cauza infiltratiilor. Aceasta biserica parohiala a fost construita in secolul XVIII de catre credinciosii comunitatii si a fost tarnosita de catre Episcopul Varsetului Iosif Ioanovici de ?acabent.

Dupa sujba de sfintire a bisericii a fost savarsita Sf. Liturghie catre cei doi ierarhi, inconjurati de un ales sobor de preoti si diaconi, la care a participat un numar impresionant de credinciosi. in cadrul Sf. Liturghii a fot hirotesit iconom-stavrofor parintele paroh Romulus Nicolae.

Album foto, dand click pe banner:


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.