Preasfintitul Parinte Episcop Lucian va fi in mijlocul credinciosilor din parohiile Calnic si Dezesti

in duminica dupa inaltarea Sf. Cruci (20.09.2009), Preasfintitul Parinte Episcop Lucian va fi in mijlocul credinciosilor din parohiile Calnic si Dezesti, ambele din protopopiatul Resita.

Restaurata in ultima perioada prin osteneala preotului paroh si a credinciosilor parohiei, biserica din Calnic va primi binecuvantarea prin oficierea slujbei de resfintire, care va fi savarsita de catre Preasfintitul Parinte Episcop Lucian, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.


Cu acest prilej, Preafintia Sa va resfintii si sfanta masa, recent restaurata, dupa care toti credinciosii vor primi binecuvantarea sa se inchine inaintea Sfantului Jertfelnic. Slujba de resfintire va incepe la orele 9, dupa care se va savarsi dumnezeiasca Liturghie arhiereasca.

in dupa amiaza aceleiasi zile, incepand cu orele 17.00, Ierarhul va savarsi slujba de tarnosire a bisericii parohiale din Dezesti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.