Liturghie in parohia Cuv. Parascheva – Tohatin, mun. Chisinau

In data de 21 noiembrie 2009, (c. Iulian) de sarbatoarea inchinata Sf. Arh. Mihail si Gavriil, Mitropolitul Vladimir a liturghisit in parohia "Cuv. Parascheva" din s. Tohatin, mun. Chisinau.

Au fost sfintite Sfanta Masa si clopotele. Sfantul lacas este finisat in exterior, iar in interior urmeaza a fi executata pictura.


Mitropolitul Vladimir a apreciat eforturile depuse in edificarea sfantului lacas. Astfel, preotul paroh Rodion Vrancean a fost decorat cu Mitra. Ctitorii bisericii s-au invrednicit de inalte distinctii: Dl Sergiu Cebotari si Dl Grigore Braghis – ordinul "Sf. ?tefan cel Mare", gr. II, Dna Rodica Vrancean – ordinul "Cuv. Parascheva", gr. II, Protodiac. Ioan Brasoveanu – ordinul "Cuv. Paisie Velicikovski", gr. II, Dl Mihail Pozdneacov si Dl Vasile Puzdrea – medalia "Sf. ?tefan cel Mare", Dl Vasile Carbune, Dl Simion Turcan, Dl Ion Postolachi, Dl Ion Cernov, Dl Oleg ?endrea, Dl Serghei Tcacenco – medalia "Cuv. Paisie Velicikovski".

in predica sa, iPS Vladimir a mentionat:

"Iubiti frati si surori,

Ne-am adunat astazi de marele praznic inchinat Sfintilor Arhangheli intr-un deosebit satuc din preajma capitalei, care are oameni cu suflet mare si dornici de toata sfintenia. Ati reusit sa alegeti un loc potrivit pentru ca astazi sa fim prezenti deja la sfintirea sfantului locas.

ii multumim Parintelui Rodion pentru ravna si dragostea sa. ?tim ca i-a fost greu, slujind in incaperi provizorii, dar rabdarea sa a fost incununata cu alese binecuvantari din partea Domnului si sustinerea dumneavoastra.

Nu-i putem trece cu vederea pe reprezentantii administratiei publice locale, pe ctitorii si enoriasii bisericii care au contribuit mult pentru ca cei de la Tohatin sa-si aiba propria biserica.

Credem ca clopotele acestei biserici ii vor chema pe tot mai multi credinciosi la sfintele rugaciuni.

ii felicitam pe toti cei care poarta frumoasele nume inchinate arhanghelilor, precum si pe cei care isi serbeaza hramul casei.

Domnul sa ne ajute in toate."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.