Parohia Toma Cozma din Iasi organizeaza din nou Cursul gratuit de invatarea a Colindelor romanesti si Concursul de sah

Parohia Toma Cozma din Iasi organizeaza din nou Cursul gratuit de invatarea a Colindelor romanesti si Concurs de sah
Pentru a doua oara in acest an, Biserica Toma Cozma din Iasi imbraca haina de sarbatoare intru cinstirea Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, curajoasa marturisitoare a credintei primelor veacuri crestine.


Sarbatoarea celui de-al doilea hram al acestei parohii va prilejui o serie de manifestari cu o pronuntata trasatura duhovniceasca, intre care mentionam Vecernia Hramului – marti, 24 noiembrie 2009, la ora 17.00, cu participarea unui sobor impresionant de preoti invitati – si Sfanta Liturghie, impreuna cu Utrenia si pomenirea pentru ctitori si toti cei raposati – miercuri, 25 noiembrie, incepand cu ora 8.00.

Atat dupa slujba Vecerniei cat si dupa cea a Sfintei Liturghii, cu sprijinul membrilor Consiliului si comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei, se va oferi pelerinilor prezenti expresia culinara a bucuriei sarbatorii. Aceasta pentru ca stim cu totii, Hramul bisericii nu inseamna doar cinstirea Sfintilor ocrotitori, cat mai ales comuniunea cu ei intru rugaciune.

in comuniune cu Sfintii si cu semenii constientizam cu adevarat rostul serbarii crestine. Iar prin comuniune trebuie inteleasa mai cu seama lucrarea binelui in cadrul comunitar. Iata de ce Hramul Bisericii Toma Cozma ne prilejuieste bucuria de a oferi, multumirea sufleteasca a ajutorarii aproapelui, constiinta ca fapta noastra buna e mugurele din care va inflori fericire netrecatoare.

Ca in fiecare an, alaturi de celelalte activitati culturale aflate in desfasurare la Parohia Toma Cozma, sarbatoarea Sfintei Ecaterina marcheaza inceputul CURSULUI GRATUIT DE iNVATARE A COLINDELOR, in vederea constituirii grupurilor corale care vor sustine traditionalul Concert de Colinde de Craciun. Cursul va fi sustinut de Daniela-Mihaela Cojocaru, castigatoarea Premiului special pentru interpretare, de la Festivalul Mamaia 2009.

Sarbatoarea Hramului consemneaza totodata si o frumoasa aniversare: implinirea a 7 ani de la aparitia primului numar al Revistei Parohiale Credinta si fapta. in prezent, Parohia Toma Cozma sustine o bogata activitate spirituala si cultural-filantropica, reflectata consecvent in revista parohiala, al carei tanar comitet de redactie reuseste o constanta diversificare a continutului cu participarea unui mare numar de tineri entuziasti. in acest scop, publicatia noastra este deschisa pentru colaborari ziditoare si pentru propuneri novatoare.

in sfarsit, Hramul Mic al Parohiei Toma Cozma deschide lista de inscrieri pentru concursul organizat marti, 1 decembrie, ora 9.00 de CLUBUL DE SAH al parohie. Adresam tuturor copiilor, elevilor, studentilor si tinerilor interesati invitatia de a participa la acest curs in fiecare duminica, la ora 18.00.

Toti cei interesati de colaborare si implicare in activitatile pe care le desfasuram, pot obtine informatii suplimentare la tel.: 0741 706 602, 0761 621 994 sau e-mail: redactor_sef@yahoo.com.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.