publicat în: Arhivă

Sfanta Liturghie in Biserica Siroca, filie a parohiei Marga

Sambata 21 noiembrie 2009, de slavitul praznic al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, Prea Sfintitul Parinte Nicodim a slujit Sfanta Liturghie in biserica din satul ?iroca, filie a parohiei Marga, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Nord.


Parohia Marga este o veche vatra dacica, existenta satului si a parohiei Marga au dovedit-o unele documente scrise in limba slavona. Prima asezare a actualului sat a fost la Marga, a existat o colina perpendiculara a satului pe partea stanga a raului Topolnita, pentru a fi ferita vatra satului de invazia navalitorilor.

Biserica satului ?iroca a fost construita in anul 1891 cu hramul „inaltarea Domnului” prin stradaniile si cheltuiala satenilor din satele ?iroca, Calinesti si Marga iar in anul 1893 in luna august, ziua 24, a fost sfintita de catre Prea Sfintitul Ghenadie al Ramnicului si Noului Severin. in anul 2008 a fost restaurata pictura bisericii sub pastorirea Prea Sfintitului Parinte Nicodim, episcopul Severinului si Strehaiei.

Aceasta slujire a fost prilejuita de un moment deosebit pentru credinciosii acestei parohii, dar in special pentru familia parintelui Lucian Vartolomei si anume botezul lui Andrei, baiatul acestei familii de preot.