Monday 23 november 2009

Sfanta Liturghie in Biserica Siroca, filie a parohiei Marga

Sambata 21 noiembrie 2009, de slavitul praznic al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, Prea Sfintitul Parinte Nicodim a slujit Sfanta Liturghie in biserica din satul ?iroca, filie a parohiei Marga, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Nord.


Parohia Marga este o veche vatra dacica, existenta satului si a parohiei Marga au dovedit-o unele documente scrise in limba slavona. Prima asezare a actualului sat a fost la Marga, a existat o colina perpendiculara a satului pe partea stanga a raului Topolnita, pentru a fi ferita vatra satului de invazia navalitorilor.

Biserica satului ?iroca a fost construita in anul 1891 cu hramul „inaltarea Domnului” prin stradaniile si cheltuiala satenilor din satele ?iroca, Calinesti si Marga iar in anul 1893 in luna august, ziua 24, a fost sfintita de catre Prea Sfintitul Ghenadie al Ramnicului si Noului Severin. in anul 2008 a fost restaurata pictura bisericii sub pastorirea Prea Sfintitului Parinte Nicodim, episcopul Severinului si Strehaiei.

Aceasta slujire a fost prilejuita de un moment deosebit pentru credinciosii acestei parohii, dar in special pentru familia parintelui Lucian Vartolomei si anume botezul lui Andrei, baiatul acestei familii de preot.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.