Tarnosirea Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena – Bals

In ziua de sambata 7 noiembrie, un sobor de ierarhi in frunte cu iPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a tarnosit biserica “Sf. imparati Constantin si Elena” din orasul Bals.

Au slujit impreuna cu iPS Irineu si iPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, PS Lucian, Episcopul Caransebesului, PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, PS Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, PS Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, si PS Irineu, Episcopul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America, si un ales sobor de preoti.


in cuvantul de invatatura, iPS Mitropolit Irineu a vorbit credinciosilor despre felul cum au inceput lucrarile de zidire la noua catedrala, inca de pe vremea cand inaltpreasfintia Sa pastorea ca arhiereu vicar aceste locuri. A multumit lui Dumnezeu pentru ca a binevoit ca biserica sa fie ridicata si ca mereu, in ciuda tuturor piedicilor aparute, prezenta Sa s-a facut vizibil simtita. Apoi a vorbit despre rugaciune, care nu este doar o simpla insiruire de cuvinte sau formule magice de invocare, ci are un continut de realitati care se revarsa asupra noastra si pe care chiar daca nu le vedem, le simtim si le pastram in taina sufletului nostru, fiindca sunt ca o comoara fara de pret.

A urmat, apoi, cuvantul parintelui Gabriel Costel Atanasiu, care a multumit inaltpreasfintiei Sale in mod special pentru faptul ca mereu i-a fost alaturi pe parcursul ridicarii acestei catedrale, apoi celor ce au slujit si participat la slujba tarnosirii, dar si celor care au ajutat si au fost mereu alaturi de el, in osteneli si binefaceri, sprijinindu-l la construirea sfantului locas.

Preasfintitul Parinte Sebastian a multumit Bunului Dumnzeu pentru aceasta zi sfanta si pentru participarea ierarhilor in numar atat de mare la Sfanta Liturghie, acordand apoi rangul de Iconom Stavrofor parintelui paroh Gabriel Costel Atanasiu, Diploma de ctitor D-lui Prof. Petre Lazaroiu, D-lui Ing. Nicolae Sandu (post mortem), D-lui Ing. Ion Baluta, si D-lui Ing. Romeo Valcu (post mortem), iar Distinctia de vrednicie D-lui Ec. Ion Toma, D-lui Ing. Paul Stanescu, D-lui Ing. Jenel Copilau, D-lui Dr. Ing. Gheorghe Dobra, D-lui Ec. Marin Smarandache, D-lui Ing. Victor Caliciu, D-lui Ing. Ionel Pirpiliu, D-lui Ing. Florea Diaconu, D-lui Ing. Nicolaide Matache, D-lui Ing. Florea Patru (post mortem), D-lui Ec. Ionel Ciobanu, D-lui Ing. Gheorghe Nitu Rizea si D-lui Ing. Marin Voicu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.