Resfintirea Bisericii parohiei Gura Padinii – Corabia

Duminica 1 noiembrie, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a resfintit biserica parohiei Gura Padinii, Protoieria Corabia.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit pericopa evanghelica care vorbeste despre bogatul nemilostiv si saracul Lazar, indemnand pe cei prezenti sa se impodobeasca inca din aceasta viata cu faptele virtutii si ale infranarii, ca sa dobandeasca in viata viitoare desfatarea pe care a dobandit-o si saracul Lazar.


“Trebuie sa invatam din evanghelia de astazi ca, odata ajunsi in rai sau in iad, nu mai putem fi siguri de darurile celor de aici.

Nici nu stim daca cei de pe pamant isi vor mai face datoria sfanta de a ne pomeni la sfintele slujbe, de a ne aprinde o lumanare sau de vor mai da milostenie in numele nostru. De aceea, este bine ca singuri sa ne punem deoparte provizii pentru viata de veci, care sunt: faptele si gandurile bune, cuvintele frumoase, atitudinea crestina fata de cei aflati in nevoi, milostenia s.a..

Daca nu vom lua aminte si nu ne vom cultiva vointa puternica pentru a ne schimba, nu ne vor mai putea schimba starea nici rudele si nici sfintii. Nici Dumnezeu insusi nu ne mai poate schimba, daca nu vrem noi insine sa ne schimbam! Cine ajunge in iad, nu ajunge din cauza lui Dumnezeu, pentru ca asa porunceste El, ci ajunge numai din cauza sa, pentru nepocainta si vietuirea departe de El si de aproapele.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.