Noua biserica in Brazda lui Novac – Craiova si resfintirea Bisericii Hodin

Sambata, 31 octombrie 2009, inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei a savarsit slujba de temeluire pentru o noua biserica care va fi ridicata in cartierul craiovean, Brazda lui Novac si care-i va avea ca ocrotitori pe Sfintii Vasile cel Mare si Antonie cel Mare. La celeremonialul liturgic au luat parte cateva zeci de credinciosi din cartier.


in cuvantul sau, Mitropolitul Olteniei a subliniat importanta construirii de lacasuri sfinte ca fapte de zidire sufleteasca:

„ Aducem multumire lui Dumnezeu care ne-a ajutat prin oameni sa-I incepem aceasta activitate sfanta si sa punem inceput zidirii bisericii acesteia. Este un lucru deosebit de important ca noi in vremurile acestea zidim lacase sfinte lui Dumnezeu care sa fie spre slava Preasfintei Treimi si spre mantuirea sufletelor noastre. Tot ceea ce facem noi are intradevar o legatura cu sufletul nostru si, daca facem aceste lucruri spre zidirea noastra interioara, ele vor ramane in ceruri si faptele vor fi mergatoare inainte inaintea Tatalui Ceresc”.

in duminica a XXII-a dupa Rusalii, IPS Irineu a savarsit slujba Sfintei Liturghii in mijlocul comunitatii credinciosilor din satul gorjan Hodin. Cu acest prilej, Mitropolitul Irineu a resfintit vechea biserica din lemn care se gaseste in sat, ea fiind recent restaurata prin ostenelile credinciosilor si ale preotului paroh, Dan Tomescu. Biserica poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, se inscrie pe lista monumentelor istorice si a fost ridicata de localnici in anul 1768. in dupa amiaza aceleiasi zile, Arhiepiscopul Craiovei a pus o alta piatra de temelie pentru biserica ce urmeaza sa fie construita in parohia Sohodol, judetul Gorj. Biserica va fi ocrotita de Sfantul Mucenic Pantelimon si de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.