Chiar si… “Selecţia naturala nu este singurul proces care a condus la evoluţie”

De ce anumite gene au evoluat rapid? Părerea generală este că selecţia naturală Darwiniană este cea responsabilă, dar cercetările unui grup de la Universitatea Uppsala au ajuns la o altă concluzie: un proces neutru separat (nonadaptiv) a contribut în mare măsură la evoluţia umană.

De ce anumite gene au evoluat rapid? Părerea generală este că selecţia naturală Darwiniană este cea responsabilă, dar cercetările unui grup de la Universitatea Uppsala au ajuns la o altă concluzie: un proces neutru separat (nonadaptiv) a contribut în mare măsură la evoluţia umană. Rezultatele studiilor au fost publicate în ziarul Plos Biology.

Cercetătorii au identificat gene umane care… (continuarea o gasiti pe siteul partener prezent si in toolbarul Lacasuri Ortodoxe, Stiinta.info, dand click pe bannerul de mai jos )

Autor: Daniela Botosineanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.