Autorităţile sunt pregătite să ia în considerare o posibilă vizită pastorală a lui Dalai Lama în Rusia – (Ministrul Lavrov)

Autorităţile de la Moscova sunt gata să ia în considerare posibilitatea unei vizite pastorale în Rusia, a lui Dalai Lama, a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, la o sesiune de întrebări ţinută ieri, în cadrul Consiliului Federaţiei.

“Noi nu stăm în calea comunicării budiştilor ruşi cu Dalai Lama. Suntem gata să luăm în considerare posibilitatea unei vizite pastorale în Rusia, în viitor”, a spus Lavrov.

“Nu mai există obstacole insurmontabile”, în calea acestei vizite pastorale, a spus ministrul de externe.

Rusia ia în considerare “atitudinea faţă de Dalai Lama, în domeniul politicii externe”, a spus el.

“Noi suntem interesaţi în instituirea unei astfel de dialog”, a adăugat acesta.

Lavrov a negat în acelaşi timp observaţiile unui membru al Consiliului Federaţiei, care a spus că Ministerul de Externe recomandă pelerinilor budiştilor ruşi să nu participe la întâlnirea cu Dalai Lama.

“Nu există nicio astfel de interdicţie şi de recomandare”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.