O sectă închinată lui satan, descoperita în Mordovia

Comitetului de investigaţie Republicii Mordovia din interiorul Rusiei, împreună cu Departamentul regional al Serviciului Federal de Securitate Rus (FSB), a interzis activitatea unei secte închinătoare la satan.

S-a stabilit că un student bielorus a organizat această sectă în Mordovia, în perioada 2003 – 2009, conform declaraţiilor Comisiei de investigaţie.

“În perioada menţionată mai sus, studentul aflat într-un departament medical, având vârsta de 24 de ani, a fost şeful organizator al Uniunii şi a întreprins activităţi de manipulare ideologică prin intermediul unor întâlniri şi distribuţii de literatură închinătoare lui satan, implicând peste 60 de oameni care trăiesc în Saransk, Mordovia, şi în afara republicii”, se preciza în declaraţie.

“Membrii grupării, sub îndrumarea sa de “lider”, aveau contacte constante cu acesta, efectuând împreună ritualuri religioase însoţite de acţiuni ilegale: consum de alcool, practici sexuale, precum şi comportament anti-social. O casă a fost închiriată special pentru aceste scopuri”, precizează aceeaşi declaraţie.

Un proces penal a fost deschis pe motivul organizării unei grupări care uzurpă personalitatea şi drepturile cetăţenilor şi ale membrilor săi, în 21 ianuarie.

Instanţa a hotărât, pe data de 24 ianuarie, arestarea a doi dintre membrii acestei secte, unul fiind liderul acesteia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.