publicat în: Arhivă

Vizita in parohiile Surduc si Forotic din Oravita

in dupa-amiaza zilei de duminica, 18 octombrie 2009, Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului a vizitat parohiile Surducul Mare si Forotic din protopopiatul Oravita, parohii aflate in extremitatea sud-vestica a eparhiei in apropierea granitei cu Serbia.


Preasfintia Sa a savarsit slujba Te-Deumului in biserica parohiei Surducul Mare, lacas de cult monument istoric, care dateaza din secolul al XVIII-lea, fiind una dintre cele mai vechi biserici din eparhie.

Dupa savarsirea sf. slujbe, Chiriarhul a tinut un folositor cuvant de invatatura, indemnand credinciosii la statornicie in dreapta credinta, cercetand biserica pe care inaintasii lor au construit-o cu multa ravna. La final Preasfintia Sa a avut discutii cu credinciosii si a vizitat casa parohiala.

in cursul serii, Preasfintitul Parinte Lucian a popopsit in mijlocul credinciosilor din parohia Forotic pastorita de parintele Olimpiu Bogdan Viorel Silaghi, unde a oficiat slujba de seara, in cadrul careia a tinut un rodnic cuvant de invatatura. La final a vizitat casa parohiala si a purtat discutii cu credinciosii.

Aceste vizite pastoral-misionare fac parte din dorinta Chiriarhului de a cerceta toate parohiile din eparhie si de a cunoaste situatia tuturor preotilor si a credinciosilor, chiar si din parohiile mici si izolate.