Prilej de desfatare duhovniceasca la Gradinari – Oravita

Prilej de desfatare duhovniceasca la parohia Gradinari din protopopiatul Oravita cu prilejul resfintirii bisericii parohiale care in acest an a sarbatorit centenarul. Cu acest prilej, dupa savarsirea slujbei de resfintire a bisericii s-a savarsit dumnezeiasca Liturghie arhiereasc de catre Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului.


Biserica parohiala din Gradinari s-a innoit atat in exterior, cat si in interior prin restaurarea zidurilor exterioare, dar si prin renovarea si completarea icoanelor care impodobesc interiorul bisericii. Tot in cadrul dumnezeiestii Liturghii Preasfintia Sa a hirotonit intru preot pe diaconul Radu Tenovici, care va sluji la parohia Moldovita din protopopiatul Oravita

Raspunsurile la Sf. Liturghie au fost interpretate cu multa maiestrie de corul Divina Armonie din Bucuresti, care alaturi de alte formatii corale din Banat au participat la sarbatoarea Vaii Carasului, care in acest an a avut loc la parohia Gradinari.

Sarbatoarea Vaii Carasului se desfasoara in fiecare an in luna octombrie si isi are radacinile in dorinta inaintasilor de a cinstii prin rugaciune si cantare frumoasa vale a Carasului, zona cu locuitorii bastinasi ai Banatului Montan. Astfel ca in fiecare an la una din parohiile de pe Valea Carasului credinciosii se aduna intru rugaciune si cantare duhovniceasca. ?i in acest an la parohia Gradinari, sute de credinciosi au luat parte atat la Sf. Liturghie, cat si la manifestarile traditionale care au impodobit aceasta frumoasa zi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.